Novi Sad
16.07.2018.
10:40 > 09:11
Kada je Apelacioni sud u sporu između ATP "Vojvodina" i Novog Sada utvrdio krivicu Grada i visinu nadoknade pravosnažno presudio na 14 miliona evra, lokalna vlast se odlučila za vanredan pravni lek i odlukom Vrhovnog kasacionog suda namet je umanjen na oko četiri miliona; usledile su nove tužbe, a šteta nastala nefunkcionisanjem nove Međumesne autobuske stanice je na poslednjim ročištima od veštaka procenjena na 132 miliona evra.
  • Nostradamus

    20.07.2018 19:49
    Korekcija
    Ako je Apelacioni vratio a jeste onda presudu nije mogao da donese Visi sud nego Osnovni sud u Novom Sadu a ostalo je sve tačno u tekstu.
    A oslobođen je zbog zastare jer za taj iznos 6.7 miliona RSD krivicno delo je zastarelo pre nekoliko godina i to na dušu ide tuzilastvu koje je nesposobno a optuzilo ga lazno pa je palo na sudu tj zastarelo i ono sto je bio kriv.
  • Triton

    18.07.2018 22:41
    @Mirko
    Tekst gospodina Živana je sasvim korektno napisan i izneo je veliki deo istine na videlo. Ima još mnogo umešanih u ovu aferu, ali je nesporno da je Maja najodgovornija. U to vreme je ona bila gradonačelnica izabrana na neposredan način što je čini posebno odgovornom za neizvršavanje ugovora koje je sama potpisala. Međutim, u svim radnjama koje su se tada događala bilo je mnogo učesnika i to iz raznih stranaka. U drugom delu svoga mandata Maja je koketirala sa više njih, ali najviše sa strankom Velje Ilića i njegovim saradnicima iz Ministarstva saobraćaja koje je tada držao i ceo problem je mogao rešiti jednim potezom i to na zakonit način. Jedan od njegovih najbližih saradnika je bio veoma čest Majin gost u cilj iznalaženja mogućnosti da se onemogući realizacija Devićeve investicije. Javna je tajna da je u opstrukciju ove realizacije do guše bi umešan i tadašnji vojvođanski "kralj drumova". Sećate li ga se? Njegov štab je neprekidno zasedao u zgradi pored hotela "Novi Sad" na čelu, kako kažu sa nekim Mirkom. Ne mala uloga u stvaranju ovog sudskog galimatijasa imali su i pojedinci iz DS-a i DSS-a sa kojima je Maja u to vreme takođe koketirala i na kraju ih baš, kako se kaže, preveslala.
  • pera

    18.07.2018 19:53
    najveci privredni spor novog s
    pa pitajte maju gojkovic sta je i kome sve obecala pa joj posle bilo zao da sadasnja autobuska bude ugasena.svi to znaju i prave se ludi
  • @Najveća pljačka

    17.07.2018 09:54
    Sada mi vise nije smesno. Naprotiv. Sorry, dobri covece.
  • Goxns

    17.07.2018 00:27
    Predlog
    Predlazem Devicu da se kandiduje na sledecim izborima u NS. Gazi ove sns-ovce bez problema!!!
  • Ljiljana

    16.07.2018 20:24
    LILLY
    Devic je skroz u pravu,covek je privrednik bez mrlje od 1974 godine,sto je pokazao i ovaj spor sa porezima gde je bio u pretplati,a nije kao neki ostetio drzavu.Zato ga treba pustiti da radi i gradi jer covek zna!!!
    Dosta vise politike,otimanja i namestanja!!!
    Devic pobedjuje!!!
  • Šišmiš

    16.07.2018 19:40
    Ako već ne može da se sruši to ruglo zbog spora, bilo bi dobro da se bar izgradi nešto ispred, da ga zamaskira. Drvored, ali gust, bi, takođe, bio sjajno rešenje.
  • Pavle

    16.07.2018 17:30
    Nije grad odlučivao
    Pola je jasno i glasno. Zna se da je oštećen i ime & prezime.
    Zna se i ko će da plati. Vi i ja.
    Ono što iritira je da se ne pominje nijedno prezime, nego kao "kriv je grad". E, pa sve dok se tako tretira odgovornosti istorija će da se ponavlja.

    PS
    Da nije ovo onaj model koji svetski moćnici koriste s tim da je tamo bezimeni krivac tzv "država"? Ono kad se na Pirinejskom poluostrvu izgrade hoteli koje niko neće koristiti ni kupiti, ali kredit je uzet i narod će vraćati?
    U šta se uklapa BG H2O, a u Novom Sadu "Promenada". Tržni centar između dva tržna centra - doslovno.
  • Milan Perkov

    16.07.2018 15:58
    Ibarska 432
    a advokati samo sisaju. Najveci olos naseg sistema.
  • vladavina prava

    16.07.2018 15:37
    Dević je uspeo u sporu protiv Grada . U to vreme Gradonačelnica naša Maja, potpisala je ugovor o izgradnji autobuske stanice.
    Kada je SNS došao na vlast, pravnim terorom je obustavio izvršenje pravnosnažnih presuda, spor doveo do pravnog apsurda i pravne rašomonijade i sada je većina predmeta iz ovog odnosa pred Strazburom.
    Šteta iz ovg spora je u sotinama miliona a ako jednoga dana ipak dođe do izvršenja Maji, sad predsednici Narodne skupštine visokom funkcioner SNS, dlakam ili dinar neće faliti.
  • Mica

    16.07.2018 15:05
    U komentarima se ne vidi bilo kakva briga sta ce se desiti u slucaju da Devic dobije sud i odstetu koju su vestaci procenili, a koja je i po proceni laika ogromna. Necete hteti da platite? Uputicete izvrsitelje na Maju?,... Malo sutra,...
  • Najveća pljačka

    16.07.2018 14:52
    Vučić je ovde gazda sa razlgom
    @Najveća pljačka
    16.07.2018 • 11:41
    I ja se smejem cinjenici koliko si ti vazan u celoj ovoj prici.

    Upravo o ovome pričam. Ovaj komentar. Jedini odgovor upućen meni. Zato je Vučić pobednik na ovim prostorima, i na tome mu ja čestitam. Šta god pričali o Vučiću, on je pokazao na terenu da može da postane gazda i gospodar. Ja mislim da je on bezmoralni lopov, surov čovek... ali je sposoban i jak lopov! Pobedio je!

    Umesto da se napiše konstruktivan komentar na moj tekst, ili na članak, koriste se emocije i leče kompleksi. To je domet prosečnog stanovnika, i na tome ti čestitam. Umesto da napadaš argumentima, napadaš moju ličnost, a pritome me ne poznaješ. Možda se osećaš prozvanim, a to je problem tvojeg ega. Idi kod psihologa, pa to popravi, ili
    se žali roditeljima što te nisu rodili pametnijeg ili bolje vaspitali.

    Jedino što umeš je da napadaš običnog stanovnika. Ja sam samo običan građanin, voljan da pomogne običnima. Kritikujem ih jer su tupavi i beozbrazni, ne bez razloga. Razočaran sam što ne umeju da planiraju unapred i da urade bolje. Jedino vide zabavu u podsmehu i lupetanju. Ili, u tvojem slučaju, beskorisnom kritikovanju tuđe ličnosti.

    Uzeli su ti novac pred nosem. Milione evra. Pa bar da kažeš da si pokušao da se boriš. Sramota.

  • Lala

    16.07.2018 14:46
    Pravo/suđe feri..
    Za Devića važi kamata na kamatu i tako obračunavanje, za radnike Đura Strugara iz Kule ne važi, pa em što ih je ovajdio drug Kostić, em kada je došlo da će zastareti slučaj, 2016, drug Kole je platio samo ono što im je uzeo 2006. Računajte 400 radnika po oko 400.000 din, euro 2006 bio oko 80-85 din, a 2016. bio 120 din...
    Obbrnuo čovek lovu koju je dugovao radnicima, zaradio i onda im vratio manje nego što im je dugovao...
    pRavna država sVrbija...
    Ma kada smo stoka, treba tako sa nama... neka se bogate svi na račun građana, a marva treba da ćuti, da radi i obezbeđuje Maji, Deviću, Kostiću, Vučiću i svim političarima lagodan život na naš račun i onda ne platiš račun za struju, oduzmu ti stan... poklone partijskom botu...
  • PERICA####

    16.07.2018 13:54
    "POŠTENA"MAJA
    Preveslala"POŠTENOG"DEVIĆA!?
    Aaa,NAROD da PLATI!? Dobra fora!
    To neki Novi Biznis...koliko vidim,Pravna ekipa
    dobija Največi deo...
  • Salamander

    16.07.2018 13:41
    Kome nije jasno?
    To su se dogovirili:
    Da opljackaju NAS !
    Svakako MI to placami!
    I vi glupi botivu: hiljadistruko ce vam naplatiti te sendvice !
    Direktno se najvise smeju upravo vama, botine zakrzljalih mozgova !!!
    Samo klikcite i glasajte za pljackase ( politicari SVIH fela : jer oni su SVI jedno isto : paraziti na tkivu naroda ).
    Vasa deca nece ici na Ocbridge i po inistranstvuma. Nihova su vec tamo: za nade ( i vase ) novce !


  • sale

    16.07.2018 13:28
    Da se ovo desilo pre oko 40g , zna se kako bi se zavrsilo. Neki Arkan bi oladio sve ucesnike koji su uzeli pare.
  • NS67

    16.07.2018 13:23
    Deviću
    Vataj,prvi Autobus!
    Pa za Beograd,
    Tamo su Naši Novci i vaša Maja!
    Kula B,na vodi još nije gotova,možda
    ubodeš koji stan!
  • NS67

    16.07.2018 13:20
    Deviću
    Vataj,prvi Autobus!
    Pa za Beograd,
    Tamo su Naši Novci i vaša Maja!
    Kula B,na vodi još nije gotova,možda
    ubodeš koji stan!
  • Privat Nick

    16.07.2018 13:13
    Ne može tako
    Iz neznanja ili nečeg drugog ovde se provlači protivzakonita rabota.
    Naime, ne može se prebijati "babe i žabe" i bar kod stručnog komentatora ne može biti "porez je porez", nego se tačno zna šta je porez(dobit, dohodak, doprinosi), a šta PDV, i ne može se kompenzirati "to je to"!
    "Pokazalo se da je Dević za neplaćanje poreza dugovao tek 6,7 miliona dinara (svotu za koju se odgovara samo prekršajno), dok je istovremeno u plaćanju PDV bio u pretplati 137 miliona dinara."
    I nije tačno da se za sumu od 6.7 miliona odgovara prekršajno. Po zakonu sve iznad 150 hiljada sledi KRIVIČNA PRIJAVA.
    E sad, što su advokati "ubedili" sudije, to već spada u srbska posla.
  • Dragana

    16.07.2018 13:08
    ATP-patka,WFB -patkica,SRS-SNS
    Naša Maja, poznata po preletanju i dobrim poslovnim potezima, isto kao i sadašnji predsednik, svi Ugovori su tajni (da se posao veka ne pokvari), a onda ti i takvi ugovori dođu na sud...
  • Milijana

    16.07.2018 12:52
    Ovde je sve jasno
    Svi rade na procenat, kako svojevremeno Maja, tako danas, advokati veštaci, mediji... Svi se ugrađuju u kriminalno čerupanje građana
  • Nervirach

    16.07.2018 12:45
    Koliko puta sam napisao da je to pravo mesto za Dino park, da je to trebalo srusiti za galensova sranja....
  • Mirko

    16.07.2018 12:32
    za
    marko 16.07.2018 • 11:29
    Izveštaj sa fronta

    Marko kad se ovo dešavalo ja sam živeo u NS i sad živim, Delić inače finansijer SRS u to vreme na volšeban način privatizuje ATP Vojvodinu prevarivši radnike otprilike kao što je Matijević uradio sa Slobodom-to si izostavio i onda ide to tvoje kupuje autobuse i dolazi na ideju da ne plaća stanične usluge nego da on napravi stanicu i pored prevoza naplaćuje usluge.
    SRS mu priprema sve papire menja generalni plan NS-a i on dobija sve dozvole za izgradnju u rekordnom roku, uzima kredite a da pri tom nije rešio da se zatvori stara stanica nego je mislio da će svi prevoznici ići na novu a pošto je stupio novi zakon gde autobusi prvo moraju da se pregledaju i operu pre svakog kretanja sa stanice (zato i spor toliki oko radionice koja vredi) mislio je da je sve rešio, e onda kreće problem alavi Dević je odma odredio da se sve te usluge plaćaju po novim cenama i drugi prevoznici počinju da ga bojkotuju (umesto da su stanične usluge bile na početku besplatne), tada on zove upomoć Maju i Igora koji su svoj posao uradili sve mu pripremili i stanica otvorena, oni mu obećavaju da će u dogledno vreme staaru stanicu zatvoriti i preseliti ali ne mogu odma. Preusmeravaju saobraćaju, rade sve živo ne bili usmerili autobuse na novu stanicu i ne uspevaju alavi Dević nije zadovoljan i tu kreće spor sa Majom i Igorom a stanica bez prometa pocinje da upada u problem. To je istina o ATP i Iliji Deviću.
  • tako daaaaa....

    16.07.2018 12:20
    Maja Gojkovic je to sve zakuvala i da nije Vucic pobedio na izborima, prosla bi kao i Sasa Dragin bivsi ministar poljoprivrede ako se dobro secam. Covek bio u corki a Maja se izvukla.
  • dule

    16.07.2018 12:05
    Anonimus
    16.07.2018 • 09:45
    Odličan i objektivan tekst. Stravičan primer kako vlast pokušava da ruši dobre preduzetnike, potpm preuzme njihove poslovne ideje i kapital.



    Šta ja znam, meni lično fali pasus ili dva u kom se opisuje kako izmeštanje stanice na ovu lokaciju nije u interesu 99% građana Novog Sada. Sem toga sve na mestu.

    Inače nešto slično kao i neka rabota koja se trenutno odvija u Beogradu, neka voda ili nešto tako.
  • Mario

    16.07.2018 11:43
    Jos kad se setim onih naprednjackih fora koje i sad proturaju neukom narodu za Beograd na vodi, bilbordi sa slikom ove nesretne stanice i natpisom Novi Sad grad sa najlepsom autobuskom stanicom u Evropi. Strasno sta rade ovom napacenom narodu.
  • @Najveća pljačka

    16.07.2018 11:41
    I ja se smejem cinjenici koliko si ti vazan u celoj ovoj prici.
  • marko

    16.07.2018 11:29
    Izveštaj sa fronta
    Kada se sve ovo dešavalo ja sam bio student i putovao sam svaki dan između NS i mog sela. Ne znam kako se i šta desilo u kabinetima političara ali ovako je izgledalo iz ugla putnika:

    "Vojvodina" je bila teški krš od prevoznika i niko nije išao njom. Odjednom - uveli nove polaske tačno kada svima treba za školu/posao, i spustili cenu tako da su bili skoro duplo jeftiniji od ostalih. Par meseci prošlo, puno ljudi uzelo mesečne kod njih a oni čak kupili sve nove autobuse. Nisam siguran ali kao da se sećam da su jedini imali klime non-stop, a karte i dalje mnogo jeftinije.

    E onda su im zabranili da staju na stanicu u NS. Valjda su ostali prevoznici skontali da će im preuzeti sve mušterije pa su ih izgurali nekako. Ne znam tačno kako su to izveli ali "Vojvodina" nije više smela da staje na stanici, pa su stajali kod radnjice "Ilijada" (ko putuje često sigurno zna gde). Kondukteri i vozači su rekli da ne znaju mnogo ali da su čuli da se sprema neki "kontranapad" na ostale prevoznike.

    Brzo je i to došlo - koliko sam ja čuo ispalo je trenutna autobuska zapravo samo privremena stanica, kojoj je to zemljište dato na korišćenje na samo par godina dok se ne napravi stalna sa druge strane pruge (u Partizanskoj). Rekli su ljudi da je tehnički ta stanica od '85. nelegalna gradnja, pa je to Dević iskoristio i podneo tužbu da se stanica sruši a istovremeno napravio dil sa Majom da on sagradi novu.

    To su priče koje sam čuo tih dana. Ostalo je, kao što kažu, istorija :)
  • Smejurija

    16.07.2018 11:20
    Smejurija
    Pa samo pogledajte tu zgradu, ni na sta ne lici
    Ja znam, da u nekom paralelnom univerzumu mogu da postoje osobe slicne meni umesto vas, gradjana novog sada
    Svi umesani u ovu glupost bi bili pohapseni odavno.
    Znaci do vas je
    Protestvujte stoko
  • sale novosadjanin

    16.07.2018 11:14
    ...i opet niko od politicara,koji su do ovoga doveli,nece odgovarati..*ebez ovu zemlju !
  • Aleksandar

    16.07.2018 11:07
    Privatizacija Misko NS
    Ha ha hha ha ha ha ha. Nikada nije uplacen iznos za vlasništvo ATP Vojvodine, što znači da nikada nije ni postao vlasnik. Čitaj dečko malo o privatizacijama . Kako je Kostić za evro kupio šećerane , kad mu je država otpisala milionske dugove i kaže čovek niko nije imao hrabrosti da kupi ha ha. Tako je i Ilija Dević jedini imao hrabrosti. Pročitaj malo, obrazuj se nazadna glavo.
  • Vojvosadjan

    16.07.2018 11:05
    Okružio se Pinoče nekompromitovanima i čistima pa ne može da ih drži u šaci.
  • Shimmy

    16.07.2018 11:02
    Elitni oblik polnog odnosa
    Ovako izgleda kada oni imaju polni odnos sa svim nasim mozgovima.

    Kao krenuli su neku spiku, pa kao nesto dogovreno i potpisano, pa kao eto onda nije ispostovano, pa jao sta cemo ogromne odstete, pa njoj imunitet, pa eto nista ajde jadni sta cemo da mi to ipak isplatimo iz budzeta, NENORMALNO VELIKE PARE i vuk pojeo magarca. Bio bi kriminal i da su sve odradili i ispostovali kako treba.

    A ovo? Ovo je scenario gde bi ih u nekoj normalnoj drzavi sve pohapsili, pa do kraja zivota zabranili bilo koju ozbiljniju delatnost.
  • Georg

    16.07.2018 10:57
    Ko je kriv Deviću što bio finansijer radikala, tako su mu sad vratili, da ne kažem zajebali !!!
  • Vlada

    16.07.2018 10:51
    ---
    Duševni i psihički bolesnici i bolesnice (da budem politički korektan) nam zaposeli najvažnije političke pozicije i odatle lažu, varaju, kradu i uništavaju.
  • Misko-NS

    16.07.2018 10:48
    za Aleksandra
    Dragi Aleksandre, privatzacija ATP Vojvodine je jedina u 24 sporne privatizacije gde je ostecen kupac, a ne drzava ... vidi se da pojma nemas sta pises ...
  • Aleksandar

    16.07.2018 10:13
    Privatizacija
    Ok. Neka mu isplate odštetu, pa zatim sve oduzmu jer se vrlo dobro zna da je privatizacija ATP Vojvodine jedna od 24 privatizacije koje su privredni kriminal.
  • Александар

    16.07.2018 09:57
    Лети, лети...
    Мајо, како спаваш?
  • Anonimus

    16.07.2018 09:45
    Odličan i objektivan tekst. Stravičan primer kako vlast pokušava da ruši dobre preduzetnike, potpm preuzme njihove poslovne ideje i kapital.
  • wnj

    16.07.2018 09:44
    Naša Maja...
  • Khm

    16.07.2018 09:36
    Zivela predsednica narodne skupstine Srbije!
    Ziveo predsednik Srbije!
  • Najveća pljačka

    16.07.2018 09:36
    ali očekivano u ovoj sredini
    Hvala za tekst, Živane.
    Kada se ovo počelo dešavati, kada još pljačka nije ni bila na vidiku, pokušao sam prijateljima da kažem da se tu nešto čudno dešava. Trenutak je bio kada su najavili da će nova stanica da bude na periferiji, a naročito kada je započela gradnja. Ima prostora kod železničke, ako se ne varam, čak su komunisti ostavili prostor iza velike stanice za vozove. Sve na jednom mestu.
    A vlast navaljuje da MORA da se seli stanica. MORA.
    Nešto smrdi.

    Kažem prijateljima, oni mi se smeju, uživaju da pronalaze drugima greške i przivaju ljude da su ludi, paranoični, glupi, lupaju gluposti itd. Nije im bilo bitno da se raspravlja o tome šta se to dešava.
    Naša Maja nas je opljačkala sa ekipom jer joj u gradu žive mutavi nevaspitani slepci, koji ne umeju da se uozbilje i da bar pokušaju da se bore za nešto bolje.
    Sada ti prijatelji plaćaju Našoj Maji luksuzni život. Frustrirani tupavci.


    Cela poenta je izvlačenje novca od naroda. Možda se sada nakačilo više pijavica? A možda su stare pijavice sada postale više gladne. Ne zaboravite, kada država plaća penale, to je naš novac, a u teoriji ga ima beskonačno (recimo kredit od Svetske banke i slično). Pa ćemo mi da plaćamo godinama luksuzni život tih ljudi. To je cela poenta. Zato im je i u cilju da se to vuče, povećava, umnožava i slično.
    To je trenutno fora, da privatnik "kažnjava" državu, a ustvari sa ortacima pravi predstavu i stavlja narodni novac u džep.

    Možda i zaslužuju, kada su okruženi debilima? Može im se.
  • Davor

    16.07.2018 09:34
    Ko će to da plati?
    Ko će to da plati? Kako ko? Pa,mi,građani. Jel'tako?
    Kako će aktuelna "ekipa",koja je bila deo "ekipe" koja je sve ovo i "zakuvala" objasniti svojoj biračkoj pastvi da če u jednom momentu celokupan godišnji budžet Grada morati da bude isplaćen na ime odštete za ovaj "posao veka".....
  • Novosađanka

    16.07.2018 09:33
    Pff
    Gojkovićka i njene mućke.
  • cedavelja

    16.07.2018 09:26
    heheheh, u zatvor svi prevaranti i prevarantkinja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna